Kycklinggryta ”thai style” med nudlar

POPULÄRT
Kycklinggryta ”thai style” med nudlar
Foto: TV4
Pontus Frithiof
Pontus Frithiof

Kycklinggryta ”thai style” med nudlar

15 ingredienser

En kycklinggryta med nudlar, shiitakesvamp och broccoli, inspirerad av Thailand.

Självklart kan du använda andra grönsaker - tänk på att hitta någon med tuggmotstånd!

Ingredienser

portioner
  • 500-600 g ren kycklingfilé, benfri, från lår eller bröst
  • sesamolja
  • matolja
  • 2 klyftor vitlök
  • färsk ingefära
  • limeblad
  • 1 citrongräs
  • 800 ml kokosmjölk
  • ca 0,5 hönsbuljongtärning
  • honung
  • sweet chilisås
  • ev chilifrukt
  • broccoli
  • shiitakesvamp
  • 200 g äggnudlar

Gör så här

  1. Skär kycklingen i bitar om ca 3 cm.
  2. Stek kycklingen i lite sesamolja och lite matolja.
  3. Pressa i vitlök, ett krossat citrongräs hjärta samt lite limeblad.
  4. Riv i lite ingefära.
  5. Slå i kokosmjölken, och lite lite hönsbuljong (motsvarande en halv buljongtärning) och låt det koka ihop.
  6. Smaksätt gärna med lite honung och sweet chili.
  7. Vill du ha mera hetta, så använda gärna lite färsk chili.
  8. Koka nudlarna i lättsaltat vatten tills de är klara, det brukar stå på paketet.
  9. Slå av vattnet, och dressa upp nudlarna med lite sesamolja för godare smak och lättare hantering.
  10. Skär grönsakerna i lagom stora bitar, så de tar ungefär lika lång tid att steka.
  11. Stek dem i het panna med lite sesamolja och lite matolja.
  12. Servera i snygga skålar.