"Jag fullkomligen älskar potatis (det vet ni ju) och konceptet carbs on carbs, så jag fick en idé om att göra potatistacos. Och ni förstår inte hur gott detta blev, ni bara måste prova!" /Jessica Frej
1 grön chilifrukt (kan uteslutas om du vill ha mildare)
0,33 gurka
tortillabröd (av majs)
salsa
limefrukt
gräddfil
Gör så här
Skala potatisen.
Koka ca en tredjedel av potatisen i en kastrull med saltat vatten.
Hacka resterande potatis i små kuber eller strimlor.
Hetta upp en stekpanna med rapsolja.
Stek potatisen som du har hackat så att den blir genomstekt.
Strö över kryddmix och avrunnen majs.
Stek i ytterligare 4-5 minuter.
Häll av vattnet från den kokta potatisen.
Mosa ihop den kokta potatisen med fetaost (eller keso), olivolja och en halv kruka hackad koriander.
Hacka salladslök, chili och gurka.
Stek eller värm tortillabröden enligt anvisning på paketet.
Bred lite potatisstomp på tortillan, toppa med den stekta potatisen, lite gurka, lök och chili. Kanske även lite salsa, en klyfta lime och gräddfil eller valfria tillbehör.