44 ingredienser
ca 3 h
En gammaldags kycklingfrikassé med en välsmakande gräddsås, väl värd den tid den tar att laga. Serveras med valfri potatis, fräst lök- och champinjongarnityr, vitlöksfrästa haricots verts och vinbärsgelé.
Frikasséer kan med fördel göras i ordning en dag i förväg. Använd en emaljerad stekgryta eller en stor tjockbottnad kastrull.
Tuppkyckling går att beställa i större butiker om man inte bor på landet. Tänk på att en fryst kyckling ska tina långsamt i kylskåp, noga övertäckt. Det tar åtminstone ett dygn beroende på vikt.
Dryckestips: Côte du Rhône; Bourgogne eller ett svalt vitt Graves vin. Ex: Couvent des Jacobins, Graves Château Bichon Cassignols
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.