Primörer med parmesan och vitlök

koket.se
Primörer med parmesan och vitlök
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Primörer med parmesan och vitlök

10 ingredienser

30 m

Det här goda tillbehöret påminner om potatisgratäng med består av olika primörer i säsong.

Se Fredrik Eriksson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • primörer
  • 1-2 schalottenlökar, finhackad
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl grädde
  • 0,5 dl vitt vin
  • 1 muskot [ca 10-12 riv]
  • 1 dl parmesanost, riven
  • vitpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Koka, grilla eller rosta de primörer som är i säsong.
  2. Fräs lök och vitlök i olivoljan tills det tar lite färg.
  3. Tillsätt grädde och vitt vin och koka ihop något.
  4. Smaksätt med vitpeppar, salt och muskotnöt.
  5. Vänd ner hälften av osten och koka ihop.
  6. Slå sedan såsen över primörerna, vänd runt och servera dem med lite ost på toppen.
  7. Primörerna passar perfekt som tillbehör till grillad pluma.