Profiteroles är ett klassiskt och luftigt franskt bakverk som görs på pate a choux-deg och sen fylls med valfri fyllning. Här är de fyllda med en enkel chokladkräm. Här kan du se hur Johan gör det goda bakverket
Koka upp allt utom vetemjöl och ägg i en kastrull.
Blanda i vetemjöl och "rosta" smeten i kastrullen under omrörning. När degen/smeten släpper från kanterna och går ihop. Ta kastrullen från värmen, låt stå ett par minuter.
Rör i ett ägg i taget, låt gå ihop innan nästa ägg tillsätts.
Fyll smeten i spritspåse. Spritsa ut till bollar à ca 20 g med tyll på bakpappersklädd plåt.
Grädda i ca 15-25 minuter, de skall få ordentligt med färg.
Chokladkräm
Hacka chokladen fint.
Koka upp mjölken med hälften utav sockret, låt svalna 5-10 minuter.
Vispa ihop äggulor, majsstärkelse och resten utav sockret.
Blanda ned mjölkblandningen i äggulevispet, sätt tillbaka på spisen och koka upp under omrörning, låt koka i 2-3 minuter, tag bort ifrån värmen.
Blanda ned chokladen under omrörning. När chokladen har smält in så blanda in smöret och sist i med rommen, låt svalna.
Fyll krämen i en spritspåse med smal tyll.
Stick in tyllen i botten av varje boll och fyll med chokladkräm.