Proteinbollar

Proteinbollar
Foto: Hanna Olvenmark
Hanna Olvenmark
Hanna Olvenmark

Proteinbollar

11 ingredienser

15 m

Som chokladbollar, fast ändå inte. Dessa är inte särskilt söta, vill man att de ska bli det kan man mixa i ett par dadlar också. Det är en smaksak helt enkelt. Passar bra innan eller efter träningen, eller som ett litet mellanmål. Mums!

Tips! Ta med till utflykten eller helgaktiviteter? Jag tycker att det är himla smart med matlåda med kyllock, det håller bollarna i bra form så att de inte blir mosiga. 

Kostnad: 30 kr, per boll 1,50 kr

Ingredienser

portioner stycken
  • 5 dl havregryn
  • 1 dl nötter, valfri sort (jag använde mandlar)
  • 2 msk jordnötssmör (ekologiskt)
  • 3 msk kakao
  • 0,5 banan
  • 4 msk kvarg
  • 2 msk kaffe, kallt
  • 0,5 dl sojamjöl
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm vaniljpulver
  • ca 1 dl riven kokos

Gör så här

  1. Blanda 3 dl havregryn, nötter, jordnötssmör, kakao, banan, kvarg, kaffe och sojamjöl i en skål eller i en blender. Mixa (om det går trögt, stanna upp, rör om och fortsätt). Upprepa tills att det är en slät röra.
  2. Blanda i 2 dl havregryn i röran (ska alltså inte mixas).
  3. Forma till bollar. Rulla i kokos. Det kan underlätta att rulla bollarna om du blöter händerna med vatten.
  4. Förvara i kyl eller frys.