Läckra fiskpaket fyllda med goda smaker av tomater, oliver, citron och vitlökssmör. Perfekta att förbereda och sen tillaga snabbt i ugnen precis före servering. Bjud med pressad potatis.
Se Jennie Walldén laga receptet
Ingredienser
4 bitar torskfilé (à 170 g)
ca 8 körsbärstomater, delade på fyra
ca 8 svarta oliver utan kärnor, grovt hackade
75 g smör
1 klyfta vitlök, riven
1 knippe persilja, grovt hackad
1 citron
salt
peppar
Till servering
900 g mjölig potatis
1 förp mâchesallad (à 65 g)
bakplåtspapper
klädnypor i trä
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och koka potatis mjuk.
Blanda smör med vitlök och persilja.
Fördela fiskbitarna på fyra stora bitar bakplåtspapper.
Lägg på tomater och oliver.
Riv över skal från halva citronen på smöret. Skär citronen på mitten och pressa ut saften på delen som du rivit skalet på över fisken. Klyfta och spara andra halvan till servering.
Vik ihop till tätslutande paket, fäst med en klädnypa.
Häll av potatisen, låt ånga av och pressa potatisen genom en potatispress. Salta lätt.
Lägg fiskpaketen i en ugnssäker form. Baka dem i ugnen ca 12-15 minuter. Servera med pressad potatis, citronklyftor och mâchesallad.