En storfavorit och en riktig latmansmiddag - pulled pork. Här serveras den på tacovis med goda tillbehör som chipotlerostad majs, tomatsallad och avokado.
Lägg fläskkarrén i en gjutjärnsgryta med lock. Salta köttet runt om.
Rör ihop barbecuesås, ketchup, chipotlepasta, cognac, torkad koriander, malen spiskummin,
farinsocker och vatten. Smaka upp med salt och peppar.
Häll blandningen över och runt om köttbiten. Strö över gul lök och vitlök. Sätt på locket och tillaga i ugnen 9 timmar (vill du korta ner tiden kan man dela karrén i fyra bitar).
Efter ca 45 minuter, lyft på locket och rör ner lök och vitlök i såsen. Rör om så att lök och sås blandas. Sätt på locket och fortsätt tillaga i ugnen. Kolla då och då i grytan så att inget bränns, tillsätt lite vatten om köttet kokat torrt.
Ta ut köttet efter 9 timmar. Dra isär köttet i "trådar" med två gafflar direkt i grytan. Köttet ska vara så mört att det faller i sär. Blanda runt köttet med såsen.
Smaka av med salt, torkad koriander och spiskummin om det behövs.
Picklad rödlök
Koka ihop ättika, socker och vatten i en kastrull. Ta från värmen och låt svalna. Lägg löken i en glasburk och häll på lagen. Ställ i kylen fram till serveringen, gärna minst 4 timmar.
Chipotlerostad majs
Hetta upp olja i en stekpanna. Häll i majsen och låt den fräsa och rostas till den börjar ”poppa”. När den poppar och blivit gyllene är den klar. Vänd i chipotlepastan och salta.
Tomatsallad
Skär tomaterna i klyftor. Blanda med hackad koriander, limesaft och salt.
Avokadoröra
Dela, kärna ur och gröp ut köttet. Mosa det med en gaffel och blanda med lite citronsaft och salt.
Servering
Servera din pulled pork som en taco med tortillabröd, crème fraiche, picklad rödlök, chipotlerostad majs, tomatsallad och avokadoröra.