Bbq lax som serveras med picklad ingefära, syrad vitkål och ärtmole (guacamole gjord på ärtor istället för avokado) är en riktig hit. Den picklade ingefäran kan du med fördel förbereda dagen innan och förvara i kylskåpet.
Blanda ättika, socker och vatten i en kastrull och koka upp.
Skala ingefäran och hyvla eller skiva den så tunt det går. Lägg ner ingefäran i den varma lagen och låt den ligga där tills lagen har svalnat helt.
Syrad vitkål
Hyvla eller strimla vitkålen supertunt. Blanda den med citronsaften och en nypa salt och låt marinera i minst 15 minuter.
Bbq-sås
Värm en kastrull med lite olivolja till medelhög temperatur. Fräs lök, vitlök, äpple och chipotle i ett par minuter. Tillsätt farinsocker, vinäger och tomater. Låt koka ca 10 minuter. Smaka av med salt.
Ärtmole
Skala och riv eller pressa vitlöken till ärtmolen. Kärna ur och finhacka jalapeñon. Lägg samtliga ingredienserna till ärtmolen i en matberedare och mixa till en grynig röra. Smaka av med salt.
Pulled salmon
Värm ugnen till 150 grader. Salta laxen och lägg den i en ugnsfast form. Häll 1 dl bbq-sås på laxen och vänd runt fisken i den.
Ugnsbaka i 15 minuter och mosa därefter laxen lite lätt med en gaffel och blanda runt. Smaka av om mer salt behövs.
Fyll tortillabröden med syrad vitkål och bbq-lax. Toppa med pick lad ingefära, ärtmole och lite färsk koriander.