Pumpa scarpaccia

koket.se
Pumpa scarpaccia
Foto: TV4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Pumpa scarpaccia

12 ingredienser

1 h

Scarpaccia är en slags ugnspannkaka som här tillagas med pumpa i smeten. Perfekt på hösten!

Se Tove Nilsson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 butternutpumpa, liten
  • 2 gula lökar
  • 2 dl rismjöl
  • 4 dl polenta
  • 100 g parmesanost, finriven
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 tsk torkad timjan
  • 4 ägg
  • 2 dl vatten
  • svartpeppar
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.
  2. Skala och skiva pumpa samt rödlök tunt på mandolin. Blanda med 1 tsk salt och låt stå 15 minuter. Häll av i sil och torka lätt med hushållspapper.
  3. Vispa ihop rismjöl, majsmjöl, riven parmesan, riven vitlök, timjan, ägg och vatten. Krydda med svartpeppar.
  4. Krama ur pumpan och löken och blanda ner det i smeten.
  5. Ringla 2 msk olja över bakplåtspappret och häll upp smeten. Toppa med ytterligare 2 msk olivolja och strö över polenta.
  6. Tryck ihop så att smeten ligger platt på plåten.
  7. Baka i mitten av ugnen ca 45 minuter så att den blir riktigt krispig på ytan.
  8. Skär i rutor och servera.