Klassisk dessert som kan göras i god tid. Här med spännande tillskott av pumpa och kryddor som kanel, nejlika och ingefära. Servera med saffranskokta apelsinfiléer.
Skala och riv pumpan på den grova sidan av rivjärnet.
Koka pumpan med vatten, socker och kryddor i ca 10 minuter. Häll upp i ett mixerglas och mixa till en helt slät massa.
Blanda samman med vispgrädden. Tillsätt äggulorna. Smaka av smeten och tillsätt mer kryddor om du anser att den behöver det.
Häll upp ugnssäkra portionsformar eller i en djup tallrik och baka i 100 grader i ca 45 minuter. Tänk på att tiden i ugnen påverkas av hur pass tjock du gör bruléen. Låt svalna.
Täck toppen med strösocker och bränn med en gasbrännare tills du har en fin karamell. Servera med apelsinfiléerna.
Saffransapelsiner
Riv den yttersta delen av skalet på apelsinen ner i en kastrull.
Tillsätt vatten, saffran och socker. Koka upp och ställ till sidan och låt svalna.
Skala apelsinerna med kniv och skär ut filéer. Lägg filéerna i lagen. Låt ligga tills det är dags att servera.