Sätt ugnen på 175 grader och placera 12 muffinsformar i en muffinsplåt..
Vispa smör och strösocker vitt och fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning.
Ha sedan i mjölk, kardemumma, kanel, ingefära och vaniljpulver. Blanda försiktigt med slickepott.
Skala pumpan och riv den grovt. Blanda ihop riven pumpa med farinsocker och hackade hasselnötter. Vänd försiktigt ner detta i smeten.
Till sist siktar du i vetemjöl och bakpulver och blanda till en jämn smet.
Fyll dina muffinsformar med 2/3 smet och grädda dem i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
Låt cupcakes svalna helt och hållet innan du fyller och spritsar dem.
Vispa färskost och smör tills det blir riktigt fluffigt.
Tillsätt florsocker och pastafärg och fortsätt vispa på låg hastighet bara tills allt precis gått ihop. Avsluta med att blanda några drag med slickepott.
Gör ett hål i mitten på varje muffins och fyll med hasselnötskräm.
Lägg frostingen i en spritspåse och dekorera dina cupcakes.