Pumpagnocchi med salvia och citron

koket.se
Pumpagnocchi med salvia och citron
Foto: TV4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Pumpagnocchi med salvia och citron

8 ingredienser

30 min

Tove Nilsson gästar Nyhetsmorgon och bjuder på hemlagad gnocchi på butternutpumpa. Tillsammans med brynt salviasmör och rivet citronskal blir det här en riktigt god rätt!

Se Tove Nilsson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 800 g butternutpumpa
  • 120 g vetemjöl
  • 1 äggula
  • 1 dl parmesanost
  • 1 krm riven muskotnöt
  • 100 g smör
  • 0,5 kruka salvia
  • 1 citron

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Skala och skär pumpan i bitar.
  3. Lägg pumpabitarna på en plåt med bakplåtspapper och rosta i mitten av ugnen ca 30 minuter tills de är mjuka.
  4. Låt svalna och mixa till en puré med en stavmixer.
  5. Arbeta in mjöl, äggula, muskot och riven parmesanost till en lös smet. Smeten ska gå att rulla till korvar och skära i bitar, känns den för lös så tillsätt lite mer mjöl.
  6. Rulla smeten till korvar som är ca 2 cm i diameter. Skär korvarna i bitar (ca 2 cm långa).
  7. Sikta ut mjöl på en plåt och lägg gnocchin på den. Se till att de inte fastnat i varandra.
  8. Bryn smöret gyllenbrunt i en kastrull. Tillsätt salviabladen mot slutet innan det bränns. Häll över allt i en skål och låt svalna.
  9. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
  10. Koka gnocchin, när den flyter upp är den klar.
  11. Blanda gnocchin med salviasmöret i en stekpanna.
  12. Servera gnocchin toppad med parmesanost, svartpeppar och rivet citronskal.