Pumpanuggets

Pumpanuggets
Foto: Tv4
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

Pumpanuggets

13 ingredienser

40 m

Har du inte testat att göra krispiga nuggets av pumpa är det dags nu! Det är ett perfekt snacks till helgmyset.

Ingredienser

portioner sats
  • 1 hokkaidopumpa
  • sesamolja
  • olja (pumpafröolja)
  • soja
  • honung
  • salt
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 6 dl pankoströbröd, japanskt ströbröd.
  • 1 l matolja
  • flingsalt
  • smetana (till servering)
  • curry (till servering)

Gör så här

  1. Baka pumpan hel på 160 grader i cirka 25 minuter. Låt svalna helt.
  2. Blanda en marinad av sesamolja, pumpafröolja, soja, honung och salt i en bunke. Tillsätt mer eller mindre av ingredienserna tills du tycker att det är gott!
  3. Dela pumpan till 2x4 cm stora bitar. Lägg sedan ner pumpabitarna i marinaden.
  4. Förbered tre skålar: en med mjöl, en med uppvispade ägg och en med panko.
  5. Lyft ur pumpan ur marinaden och doppa varje bit i mjöl, därefter ägg och sist i panko.
  6. Värm oljan till 170 grader.
  7. Fritera bitarna tills de är gyllenbruna. Lyft sedan ur och låt rinna av på lite hushållspapper och salta lätt.
  8. Servera med en klick smetana med lite rostad curry på!