Pumpapaj med bacon och purjolök

POPULÄRT
koket.se
Pumpapaj med bacon och purjolök
Foto: Fredrik Persson
Filip Poon - porträtt KM 2023
Filip Poon - porträtt KM 2023

Pumpapaj med bacon och purjolök

11 ingredienser

40 m

Matig filodegspaj fylld med rostade butternutpumpa, knaprigt bacon och purjolök. Lika god varm som kall!

Se Filip Poon laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 250 g filodeg

Fyllning

  • 2 e
  • 1 butternutpumpa
  • 2 purjolökar, strimlade
  • 280 g bacon, strimlat
  • 0,5 kruka timjan, hackad
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl kycklingbuljong

sallad

  • 60 g rucolasallad
  • 100 g fetaost, smulad
  • 250 g körsbärstomater

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och tärna pumpan i 1 cm stora bitar, salta, olja in och rosta i ugn i ca 15 minuter eller tills de är mjuka.
  3. Fräs bacon krispigt, ställ åt sidan
  4. I samma panna ”svetta” lök och purjolök med timjan och salt. Slå på mjöl, blanda, ha sedan i buljongen, bacon och den rostade pumpan blanda tills det tjocknar, smaka av med salt.
  5. I en oljad ugnssäker form, lägg filodegen i lager och pensla med olja mellan varje.
  6. Häll i blandningen, vik in filodegen och grädda i ugn ca 20 min.
  7. Blanda salladen och njut den tillsammans med pumpapajen!