Pumpapasta med getost och salvia

Kungsörnen pumpapasta med getost och salvia
Foto: Köket

Pumpapasta med getost och salvia

9 ingredienser

30 min

Pumpa är en underskattad frukt som är SÅ god i matlagning! Denna busenkla pasta med smörstekt butternut, friska örter och krämig getost kommer bli en hit både till vardags och helg.

Vardagstips!
Kungsörnen Svensk fusilli

Vardagstips!

NYHET! Testa även Kungsörnen Svensk Fusilli

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 4 port Kungsörnen Fiberpasta Fusilli
  • 1 butternutpumpa
  • 4 msk olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk smör
  • 1 kruka färsk salvia
  • 1 kruka färsk timjan
  • 1 citron, zest och juice
  • 180 g chèvreost

Gör så här

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala, kärna ur och tärna pumpan i 1,5 cm stora kuber.
  3. Stek pumpan i en panna med olivolja ca 15 minuter tills den mjuknat. Tillsätt pressad vitlök efter halva tiden. Avsluta med smör, salvia, timjan, pressad citron och zest.
  4. Lägg upp pastan och toppa med chèvreost.
TIPS!
Tips från Kungsörnen!
Kungsörnen Lyxig kantarellpasta med västerbottensost, valnötter och grönkål

Tips från Kungsörnen!

Fler enkla pastarecept

Läs mer