Skala och dela pumpan, gröp ur den och skär pumpaköttet i bitar ca 2-3 cm stor. Lägg på en plåt och ringla över lite olivolja. Rosta i ugnen i ca 20 minuter tills de är mjuka och fått lite färg.
Blanda ihop pastadegen antingen för hand eller i en maskin. Knåda ihop degen och arbeta den i 10 minuter. Linda in degen i plastfolie och låt vila en stund.
Smällt smöret, ta det åt sidan och tillsätt salvian. Slå gärna salviabladen mellan händerna för att frigöra mer smak från bladen. Låt stå och dra tills det är dags för servering.
Koka upp en stor kastrull med vatten och salt.
Rosta hackad vitlök i en stekpanna.
Riv parmesan, tvätta citronen och riv den på ett zestjärn.
Ta ut pumpan och placera i en mixerskål med ricotta, parmesanost, rostad vitlök, citronzest och svartpeppar. Mixa till en kräm, smaka av. Tillsätt eventuellt lite salt.
Ta pumpamixen och placera i en spritspåse, detta är inte nödvändigt men gör det smidigt när vi ska fylla pastan.
Rosta pinjenötterna i en stekpanna tills de får färg.
Kavla pastadegen tunt genom en pastamaskin eller för hand.
Placera en utkavlad degplatta på mjölad bänk, klicka på pumpamixen ca 1,5 msk. Pensla pastan med lite vatten runt om pumpamixen, detta för att nästa degplatta ska fastna. Ta en lika stor utkavlad degplatta och lägg över degplattan med pumpakrämen. Tryck till degen runt pumpamixen så att den fastnar och stansa ut rund ravioli.
Koka pastan i 4-5 minuter eller tills den är ”al dente” (har lite tuggmotstånd)
Värm på smöret med salvian snabbt.
Placera den färdiga pastan på tallrikar, ringla över det varma salviasmöret. Toppa med rostade pinjenötter och riven parmesan, njut!