Lägg pumpan på en plåt, eller i en ugnsform, och krydda med sambal oelek, honung, tempererat smör, plockad timjan, riven ingefära, salt och svartpeppar.
Rosta i ugnen på 200 grader i 20 minuter.
Lägg den rostade pumpan i en kastrull och koka 10 minuter tillsammans med grädde.
Smaka av med citronjuice, salt och svartpeppar
Pepparrotskräm
Blanda crème fraiche med riven pepparrot och det yttersta lagret av citronskalet, finrivet.
Picklad pumpa
Skär pumpan i fina 1x1 cm stora tärningar och ånga, eller blanchera, dem till al dente.
Kyl ner i isvatten direkt.
Koka en 1-2-3 lag på vatten, socker och citronjuice.
Lägg pumpan i lagen och tillsätt ett lagerblad och krossa i två rosepepparkorn. Lägg sedan i
kyl minst 1 dygn innan den ska användas.
Servering
Bygg tallriken med picklad pumpa, krispigt bacon och crème fraiche i botten.
Toppa med rödbetsgroddar.
Häll upp den varma soppa i en såskanna och häll soppan i tallrikarna vid bordet.