ca 2 kg revbensspjäll, spare ribs (tunna revbensspjäll)
250 g pumpa
2 äpplen
0,5 dl olivolja
2 msk bourbon
20 g färsk ingefära
2 msk sweet chilisås
1 klyfta vitlök
salt
peppar
Gör så här
Skär pumpan i klyftor och lägg på en plåt. Salta och rosta klyftorna i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.
Blanda pumpan med samtliga ingredienser utom salt och peppar. Koka sakta i ca 25 minuter. Mixa sedan slät och smaka av med salt och peppar.
Lägg spareribs i en långpanna med köttsidan uppåt. Strö över saltet.
Täck köttet med pumpasåsen och täck formen väl med aluminiumfolie. Ugnsstek i 1,5 timme.
Ta bort folien och låt stå i ytterligare ca 30 minuter. När spjällen fått fin färg och köttet lossnar lätt från benen är de klara.
Skär upp och lägg på serveringsfat.
Alternativt tillagningssätt: Mortla och blanda mald ingefära ,chiliflakes, salt och socker. Lägg revbenen i djup plåt. Marinera med kryddblandningen. Häll 1-2 dl vatten i botten och täck helt runt om med aluminiumfolie, ångan som bildas ska stanna kvar under folien på 125 grader i ca 1 1/2 timme.
Ta ut revbenen ur ugnen och höj temperaturen till 225 grader. Ta bort folie, häll av vätskan och pensla på pumpasås. Sätt tillbaka i ugnen och låt såsen sätta sig. Ytan ska bubbla och bli både krispig och klibbig, då är de som bäst. Detta tar ca 20 minuter.