Punsch- och ingefärsbiskvier

Punsch- och ingefärsbiskvier
Foto: Pernilla Thelaus/TV4
Linus Larsson
Linus Larsson

Punsch- och ingefärsbiskvier

14 ingredienser

ca 45 m

Biskvi med vit och mörk choklad smaksatt med ingefära och punsch.

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

Ingredienser

Biskvier

  • 300 g mandelmassa, riven
  • 30 g strösocker [0,5 dl]
  • 2 äggvitor
  • 200 g smör
  • 90 g florsocker [1,5 dl]
  • 2 msk punsch
  • 50 g färsk ingefära, riven
  • 150 g mörk choklad
  • 1 msk rapsolja
  • 100 g vit bakchoklad

Smörkräm

  • 200 g smör
  • 90 g florsocker [1,5 dl]
  • 2 msk punsch
  • 50 g färsk ingefära, riven

Gör så här

Biskvier

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Blanda mandelmassan, socker och äggvita till en massa.
  3. Spritsa eller klicka ut rundlar på ett bakplåtspapper.
  4. Grädda i 12-15 minuter.

Smörkräm

  1. Vispa smöret tills det blir vitt och fluffigt. Vispa in florsocker, punsch och ingefära.

Montering

  1. Spritsa eller bred smöret på bottnarna, ställ dem i frysen.
  2. Smält den mörka chokladen och rapsolja i en liten skål. Doppa biskvierna i den mörka chokladen men bara så du täcker smörkrämen.
  3. Låt chokladen stelna.
  4. Smält den vita chokladen och ringla eller spritsa den över biskvierna och dekorera med en hel mandel.