Skrapa ur fröna från vaniljstången med lite av sockret så att de fördelar sig jämt.
Koka upp mjölk och vanilj, ställ åt sidan.
Vispa äggulor, strösocker och maizena poröst, häll den varma mjölken i äggblandningen medan du vispar.
Häll tillbaka blandningen i kastrullen och sjud tills det tjocknar ordentligt. Kyl.
Biskvibottnar
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda mandelmjöl, strösocker och äggvita till en smet.
Spritsa ut på plåt och grädda mitt i ugnen 9 minuter, tills de är gyllenbruna.
Lossa dem från bakplåtspappret medan de är varma och låt kallna helt.
Smörkrämen
Vispa osaltat smör smidigt.
Blanda samman punsch med snabbkaffepulver så att det löser sig.
Rör crème patissière med kaffe- och punschsmöret, kakao och florsocker tills det blir en jämn kräm.
Bre sedan krämen med hjälp av en sked i en topp på biskvibottnarna och ställ in dem i frysen.
Dekoration
Smält mörk choklad, temperera den genom att tablera 2/3 av den på en marmorskiva till 28 grader och blanda sedan i en skål med den återstående mängden choklad. Chokladen får inte överstiga 32 grader.
Ta ut biskvierna ur frysen och doppa dem snabbt i chokladen så de får ett tunt glansigt lager choklad och strössla med de vita små sockerkulorna så att de får ett punschpralinsutseende.