Ansa och strimla purjolöken fint. Fräs den mjuk i smör utan att den tar färg. Lägg i ett durkslag och låt vätskan rinna av.
Blanda ägg, mjöl, smulad fetaost, dill, citronskal och salt till en jämn smet. Vänd ner purjolöken.
Stek fina biffar av smeten i rikligt med rapsolja i en stekpanna. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
Stuvad blomkål
Skär ned blomkålen i små buketter. Hacka hälften av dillen, lägg undan resterande dill till garnering.
Fräs blomkålen i smöret i en kastrull. Pudra över mjölet och låt fräsa vidare någon minut.
Häll på grädde och mjölk. Rör hela tiden och låt koka ihop några minuter. Avsluta med den hackade dillen, finrivet citronskal och senap. Smaka av med salt.
Bottna en tallrik med stuvad blomkål, lägg biffarna ovanpå och toppa med plockad dill.