Börja med guacamolen. Dela tomaten på mitten, gröp ut kärnhuset med en sked (använd inte detta) och hacka resten fint.
Hacka chilin fint. Dela, kärna ur och gröp ut avokadon. Gaffelmosa avokadoköttet med limesaft, chili, hackad tomat, koriander och salt. Låt gärna stå i ca 20 minuter före servering.
Strimla kycklingen. Tärna ananasköttet. Hacka gul lök och strimla vitlöken. Blötlägg chipotlen i varmt vatten i ca 5 minuter och krama sedan ur vätskan och hacka chilin fint.
Stek kycklingen i olja tillsammans med spiskummin, chipotle, nejlika och koriander.
Tillsätt ananas, lök och vitlök och fräs allt i någon minut. Häll på krossad tomat och låt allt puttra samman tills löken är mjuk och kycklingen genomstekt. Krydda med salt och peppar.
Lägg på kycklingfräs och riven ost (både mozzarella och vanlig ost) på ena halva av ett tortillabröd. Vik över den andra halvan och pressa till ordentligt. Upprepa med resten av tortillabröden och stek dem i en stekpanna med lite olja i ca 2 minuter per sida tills tortillan fått fin färg och osten smält.
Skär dina stekta quesedillas i tårtbitar och servera med guacamole och färdig salsa.