Quesadillas med sötpotatis och svarta bönor

Quesadillas med sötpotatis och svarta bönor
Foto: Mattias Kristiansson
Mattias Kristiansson porträtt
Mattias Kristiansson porträtt

Quesadillas med sötpotatis och svarta bönor

11 ingredienser

40 m

Här är det sötpotatis som står för krämigheten. Du kan även byta ut den mot bakad eller kokt butternutpumpa. /Mattias

Tips! För glutenfritt - använd glutenfria tortillabröd.

Ingredienser

portioner
  • 800 g sötpotatis
  • 0,5 dl kokosmjölk (eller vatten)
  • 2 limefrukter, saften
  • 2 tsk chipotlepasta
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar
  • 400 g svarta bönor [1 burk]
  • 8 bröd (mellanstora)
  • rapsolja, att steka i

Gör så här

  1. Skala sötpotatisen och dela i mindre bitar. Koka mjuk i vatten.
  2. Mosa eller mixa sönder sötpotatisen tillsammans med kokosmjölk, limesaft, chipotlepasta, spiskummin, mald koriander, salt och peppar.
  3. Skölj de svarta bönorna och vänd ner i sötpotatisröran.
  4. Fördela fyllningen på fyra av tortillabröden. Bred ut jämnt. Lägg på resterande bröd och pressa ihop.
  5. Stek dina quesadillas gyllene i lite rapsolja. Salta.