Quinola

Quinola
Foto: Ulrika Ekblom
Liselotte Forslin
Liselotte Forslin

Quinola

8 ingredienser

25 m

En helt gluten- och nötfri granola för den som önskar det. Quinoa innehåller mycket protein och rikligt med energi så du håller dig mätt länge. Gott på yoghurt, fil eller som strössel på fruktsallad. /Liselotte

Recept ur boken 'Good morning - frukost hela dagen'

Ingredienser

portioner
  • 130 g quinoapuffar
  • 200 g kokos, riven
  • 200 g solroskärnor
  • 200 g pumpakärnor
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 1 dl kallpressad kokosolja

Till servering

  • Färska frukter (eller torkade)
  • yoghurt (eller fil)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en stor skål.
  3. Knåda in jungfruoljan med rena händer.
  4. Fördela blandningen på två bakplåtspappersklädda plåtar i tunna lager.
  5. Rosta cirka 15 minuter mitt i ugnen. Rör en gång under tiden, det kan lätt bli bränt i kanterna.
  6. Låt svalna.
  7. Servera gärna med färsk frukt, vill du kan du även blanda i bitar av torkad frukt.