Rabarber och äpple cobbler

Rabarber och äpple cobbler
Foto: Tv4
Anna Broms Kockarnas kamp 2018
Anna Broms Kockarnas kamp 2018

Rabarber och äpple cobbler

11 ingredienser

40 m

En krispig paj med söta äpplen och friska rabarber blir ett perfekt avslut på middagen! Eller varför inte servera den till helgens fika?

Ingredienser

portioner paj
  • 4 rabarber
  • 3 äpplen
  • 0,5 dl strösocker
  • 150 g smör
  • 1 vaniljstång
  • 130 g mandelmjöl
  • 20 g vetemjöl
  • 180 g florsocker
  • 5 äggvitor
  • 1 tsk salt

Servering

  • grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Skala rabarbern och äpplen och skär i mindre bitar, lägg i bunke tillsammans med socker.
  3. Bryn smöret i en kastrull tills det blir gyllenbrunt. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna.
  4. Blanda alla övriga ingredienser. Tillsätt det brynta smöret och vaniljfrön. Blanda till en slät smet.
  5. Häll smeten över äpplena och rabarberna. Grädda i ugnen på 180 grader i ca 30 minuter.

Servering

  1. Serveras ljummen med lättvispad grädde.