Smält smöret, ta bort kastrullen från plattan och blanda ner havregryn, mjöl och socker och blanda samman till en deg.
Tryck ut degen jämnt i en pajform, cirka 25 cm i diameter. Låt degen gå upp på kanten. Nagga bottnen med en gaffel och förgrädda mitt i ugnen i 13-15 minuter.
Fyllning
Snoppa jordgubbarna. Skär jordgubbar och rabarber i mindre bitar. Blanda med strösocker och majsstärkelse och lägg i det förgräddade pajskalet.
Toscasmet
Smält smöret i en kastrull. Vispa ner socker, sirap, mjöl, mjölk och salt. Låt koka upp under omrörning. Grovhacka mandlarna och rör ner i toscasmeten.
Fördela fyllningen i pajformen och bred ut toscasmeten i ett jämnt lager ovanpå.
Grädda pajen mitt i ugnen i ca 20 minuter, tills toscan fått fin färg.
Låt pajen svalna lite och servera gärna med vaniljglass.