Rabarberbakelse med rödbeta

Rabarberbakelse med rödbeta
Foto: TV4
My Sundberg
My Sundberg

Rabarberbakelse med rödbeta

19 ingredienser

1,5 h

Saftiga, glutenfria bakelser med rabarbermousse och rödbeta.

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

Ingredienser

portioner bakelser

Rödbetsbotten

  • 3 ägg
  • 50 g strösocker
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 20 g kokosmjöl
  • 20 g mandelmjöl
  • 40 g potatismjöl
  • 2 msk rödbetspulver

Rabarbermousse

  • 225 g rabarber
  • 1 vaniljstång
  • 50 g vatten
  • 75 g strösocker
  • 2 blad gelatin
  • 50 g vispgrädde
  • 50 g mascarpone

Rödbetsgelé

  • 100 g vatten
  • 1 blad gelatin
  • 0,5 msk rödbetspulver
  • 1 msk florsocker

Dekoration

  • rabarber

Gör så här

Rödbetsbotten

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Vispa 3 äggvitor hårt och tillsätt 25 g socker gradvis, vispa 3 äggulor och 25 socker poröst.
  3. Blanda i bakpulver, kokosmjöl, mandelmjöl, potatismjöl och rödbetspulver med äggulevispet och vänd i äggvitorna.
  4. Bred ut på en plåt, ca 1 cm tjockt. Grädda 10-15 min och låt sedan svalna. Stansa ut fyra bottnar med de formar du tänkt gjuta moussen i (ca 5 cm i diameter).

Rabarbermousse

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Skär rabarbern i bitar, lägg i en kastrull tillsammans med frön från 1 vaniljstång, vatten och 50 g socker. Koka upp och sjud rabarbern tills den är mjuk.
  3. Blanda i gelatinbladen, lägg kompotten i en metallbunke och kyl blandningen i ett isbad.
  4. Vispa vispgrädde, mascarpone och 25 g socker. Vänd ner rabarberkompotten och fyll dina mousseringar med rödbetsbotten i. Kyl minst 1 timme.

Rödbetsgelé

  1. Värm vatten med gelatinbladet, rödbetspulver och florsocker. Skeda försiktigt ett tunt lager ovanpå moussen. Kyl.
  2. När moussen har stelnat, ta försiktigt ur formarna och dekorera med rabarber skuren i tunna skivor.