Vispa 3 äggvitor hårt och tillsätt 25 g socker gradvis, vispa 3 äggulor och 25 socker poröst.
Blanda i bakpulver, kokosmjöl, mandelmjöl, potatismjöl och rödbetspulver med äggulevispet och vänd i äggvitorna.
Bred ut på en plåt, ca 1 cm tjockt. Grädda 10-15 min och låt sedan svalna. Stansa ut fyra bottnar med de formar du tänkt gjuta moussen i (ca 5 cm i diameter).
Rabarbermousse
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Skär rabarbern i bitar, lägg i en kastrull tillsammans med frön från 1 vaniljstång, vatten och 50 g socker. Koka upp och sjud rabarbern tills den är mjuk.
Blanda i gelatinbladen, lägg kompotten i en metallbunke och kyl blandningen i ett isbad.
Vispa vispgrädde, mascarpone och 25 g socker. Vänd ner rabarberkompotten och fyll dina mousseringar med rödbetsbotten i. Kyl minst 1 timme.
Rödbetsgelé
Värm vatten med gelatinbladet, rödbetspulver och florsocker. Skeda försiktigt ett tunt lager ovanpå moussen. Kyl.
När moussen har stelnat, ta försiktigt ur formarna och dekorera med rabarber skuren i tunna skivor.