Rabarberdessert med vaniljgrädde och kaksmulor

koket.se
Rabarberdessert med vaniljgrädde och kaksmulor
Foto: TV4
Jonas Lagerström KK 2024
Jonas Lagerström KK 2024

Rabarberdessert med vaniljgrädde och kaksmulor

14 ingredienser

30 min

Jonas Lagerström bjuder på en rabarberdessert med vaniljgrädde och kaksmulor. En dessert som verkligen andas svensk vår!

Se Jonas Lagerström laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6

Rabarber

  • 400 g rabarber
  • 1 vaniljstång
  • 120 g strösocker
  • 1 citron, skalet

Kaksmulor

  • 100 g smör
  • 100 g vetemjöl
  • 100 g strösocker
  • salt
  • malen kardemumma
  • citronskal

Vaniljgrädde

  • 220 g grädde
  • 1 vaniljstång
  • ev 1 tsk strösocker

Servering

  • atsinakrasse

Gör så här

Rabarber

  1. Hyvla lite av rabarbern på mandolin och lägg i isvatten.
  2. Skär ner resten av rabarbern och koka ihop med vanilj, socker och citron.

Kaksmulor

  1. Blanda ingredienserna till kaksmulorna och baka på 180 grader i ca 10-15 minuter. Bryt i bitar.

Vaniljgrädde

  1. Skrapa ut vaniljstången och vispa grädden med vaniljen.
  2. Tillsätt eventuellt socker.

Servering

  1. Servera desserten lager på lager i fina glas och toppa med atsinakrasse.