Montera assistenten med vispskål och mördegsvispar.
Tillsätt kallt tärnat smör, vetemjöl, florsocker, salt och vatten. Mixa snabbt ihop till en smulig massa, det tar ca 5 minuter.
Häll upp massan på ett bakbord och arbeta snabbt ihop till en deg för hand.
Plasta degen och lägg i kylen i minst 30 minuter.
Mandelkräm
Montera assistenten med vispskål och ballongvispar.
Riv mandelmassan och lägg i skålen.
Tillsätt rumsvarmt smör, äggula, strösocker, vetemjöl och mortlade kardemummakärnor. Vispa ihop till en klumpfri kräm, ca 5 minuter på medelhög hastighet.
Montering
Skiva rabarbern i valfri form. Ett tips är att lägga mönstret du önskar på bakbordet eller ett bakplåtspapper innan du lägger det på galetten.
Ta ut pajdegen och lägg den mellan två bakplåtspapper. Kvala degen till en tunn platta och dra sedan bort det ena bakplåtspappret.
Bred mandelkrämen på pajdegen men behåll ca 5 centimeter i ytterkanten tom.
Lägg rabarberbitarna i valfritt mönster ovan på mandelkrämen.
Vik över pajdegen och pensla kanten med ett uppvispat ägg. Strö över rörsocker och mandelflarn.
Grädda näst längst ner i ugnen i 25–30 minuter. Kanterna ska vara gyllenbruna och rabarbern mjuk.
Råkräm
Lägg alla ingredienser i en skål och vispa med elvisp till en luftig och lättvispad konsistens.