Rabarberkakor

Rabarberkakor
Foto: Dansukker

Rabarberkakor

12 ingredienser

50 m

De här ljuvliga kakorna med rabarber andas vår och sommarfest!

Dansukker - det enda svenska strösockret.
Dansukker produkt strösocker 2kg NY 2024

Dansukker - det enda svenska strösockret.

Dansukker kommer från svenska sockerbetor, odlade på skånska åkrar.

Läs mer

Ingredienser

portioner styck
  • 250 g rabarber
  • 225 g smör
  • 2 dl Dansukker Svenskt Brun Farin Strö
  • 1 dl Dansukker Svenskt Strösocker
  • 2 ägg
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 4 dl havregryn
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 1 tsk kardemummakärnor, stötta
  • 0,5 tsk salt
  • 75 g vit bakchoklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skölj och hacka rabarber i mindre bitar.
  3. Vispa smör och sockersorterna ljust och fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget och fortsätt vispa.
  4. Blanda vetemjöl, havregryn, bakpulver, bikarbonat, kardemumma och salt och vänd ner i smeten. Tillsätt rabarbern, två tredjedelar av chokladen och rör ihop till en jämn deg.
  5. Dela degen i två bitar och rulla till längder. Dela varje längd i 16 bitar som väger ca 30 g var och rulla till kulor.
  6. Lägg kulorna med mellanrum på en plåt med bakplåtspapper. Platta till kulorna och strö på resten av chokladen. Grädda i 15-16 minuter.
TIPS!
Fler tips!
Dansukker Jordgubbstårta med mjuk maräng NY

Fler tips!

Här hittar du fler ljuvliga baktips från Dansukker

Läs mer