Smula ner jästen i mjölken i en degskål, ca 3-4 liter stor. Rör om till jästen löst sig.
Tillsätt smör i bitar, socker, och salt. Tillsätt mjölet men spar 0,5 dl till utbakningen.
Arbeta degen kraftigt, ca 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand, tills den känns smidig.
Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 30-40 minuter.
Rabarberkompott
Ansa och skär rabarben i mindre bitar, lägg dessa i en kastrull och blanda med sockret. Gröp ur vaniljstång och lägg i kärnorna, lägg även i stången.
Tillred kompotten genom att värma rabarbern på medelvärme så att den börjar tappa vätska och kokar ihop med sockret, ta upp vaniljstången. Red ev av med lite potatismjöl om kompotten blir för vattnig.
Mandelfyllning
Blanda alla ingredienser till en kräm.
Utbakning
Kavla ut vetedegen på ett mjölat bakbord.
Bred ut mandelkrämen. Bred ut rabarberkompotten på ca 3/4 av degen.
Börja rulla ihop från den sidan av degen med rabarberkompotten.
Skär i 20 "stubbar" och placera i stora bullformar av papper. Täck med bakduk och låt bullarna jäsa i ca 30 minuter.