Rabarberkyckling

koket.se
Rabarberkyckling
Foto: Tv4
Jessica Frej
Jessica Frej

Rabarberkyckling

14 ingredienser

30 m

"Den här härliga kycklingpannan är kanon om nu vädret är lite kyligare på nationaldagen eller midsommar. Välj kyckling med lite omsorg så får du en mycket finare rätt.
Rabarber passar inte bara jättebra i sötsaker utan även i den här rätten ihop med kycklingen. Jag rekommenderar att skörda rabarbern ofta så du får fin och inte träig rabarber." /Jessica Frej

Se Jessica Frej laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 500 g kycklingfilé
  • salt
  • vitpeppar
  • smör (att steka i)
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 3-4 dl rabarber, slantad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • ev honung (för sötare smak)
  • 1 dl gräslök, fint skuren
  • färskpotatis, nykokt (till servering)

Gör så här

  1. Skär eventuellt varje kycklingfilé i lite mindre bitar på längden, ca i 2-3 bitar per filé.
  2. Salta och peppra kycklingbitarna.
  3. Stek kycklingen på hög värme i smör.
  4. Addera finhackad lök och vitlök och låt det steka med en stund.
  5. Lägg i rabarber och fräs någon minut.
  6. Tillsätt övriga ingredienser (utom gräslök) och låt puttra i 10 minuter på svag värme.
  7. Garnera med gräslök och servera med färskpotatis.