Rabarbermazarin med tosca i långpanna

POPULÄRT
koket.se
Rabarbermazarin med tosca i långpanna
Foto: TV4
Camilla H porträtt KH2024
Camilla H porträtt KH2024

Rabarbermazarin med tosca i långpanna

14 ingredienser

Säsongens rabarber sätter smak på den här fantastiskt goda mazarinkakan med knäckigt toscatäcke bakad i långpanna.

logo
Camilla H porträtt KH2024

Se Camilla Hamid laga receptet

Ingredienser

portioner bitar

Rabarbermazarin

  • 300 g mandelmassa
  • 3 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 4 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 citron, rivet skal från
  • 250 g rabarber (vikt utan blad)

Mandeltosca

  • 250 g mandelspån
  • 75 g smör
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 1,5 msk vispgrädde

Gör så här

Rabarbermazarin

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en långpanna med måtten 30×40 cm med bakplåtspapper.
  2. Riv ner mandelmassan grovt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna till kakan förutom rabarbern och vispa ihop med hjälp av en elvisp bara precis tills det går ihop till en jämn och tjock smet.
  3. Häll upp smeten i formen och bred ut den i ett jämnt lager. Tryck ner rabarberbitarna i smeten.
  4. Grädda rabarbermazarinen i mitten av ugnen i 15-20 minuter tills den börjat få lite yta. Under tiden kan du göra toscan.

Mandeltosca

  1. Ha ner alla ingredienser till toscan förutom mandelspån i en kastrull. Smält ihop och låt koka under omrörning i ca 5 minuter eller tills sockerkristallerna smält och smeten tjocknat.
  2. Ta bort kastrullen från värmen, rör ner mandeln och klicka ut toscasmeten på kakan. Grädda kakan i ytterligare 15 minuter.
  3. Låt kakan svalna helt och hållet i rumstemperatur innan du skär upp den i bitar och serverar.