Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en långpanna med måtten 30×40 cm med bakplåtspapper.
Riv ner mandelmassan grovt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna till kakan förutom rabarbern och vispa ihop med hjälp av en elvisp bara precis tills det går ihop till en jämn och tjock smet.
Häll upp smeten i formen och bred ut den i ett jämnt lager. Tryck ner rabarberbitarna i smeten.
Grädda rabarbermazarinen i mitten av ugnen i 15-20 minuter tills den börjat få lite yta. Under tiden kan du göra toscan.
Mandeltosca
Ha ner alla ingredienser till toscan förutom mandelspån i en kastrull. Smält ihop och låt koka under omrörning i ca 5 minuter eller tills sockerkristallerna smält och smeten tjocknat.
Ta bort kastrullen från värmen, rör ner mandeln och klicka ut toscasmeten på kakan. Grädda kakan i ytterligare 15 minuter.
Låt kakan svalna helt och hållet i rumstemperatur innan du skär upp den i bitar och serverar.