Rabarberpaj med ingefära

Rabarberpaj med ingefära
Foto: Tv4

Rabarberpaj med ingefära

15 ingredienser

40 m

Rabarberpaj med ingefära är en riktigt bra idé till efterrätt! Toppa med råkräm och rätten är komplett.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Pajdeg

  • 75 g smör
  • 0,75 dl strösocker
  • 0,25 dl vispgrädde
  • 0,25 dl ljus sirap
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 dl havregryn
  • 0,5 msk ingefära, riven

Fyllning

  • 250 g rabarber
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 msk potatismjöl

Råkräm

  • 2 äggulor
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl vispgrädde

Servering

  • färsk citronmeliss

Gör så här

Pajdeg

  1. Smält smöret och rör samman med resten av ingredienserna.

Fyllning

  1. Ansa rabarbern och skär dem i lagom bitar.
  2. Blanda rabarberbitarna med socker och potatismjöl.
  3. Häll fyllningen i en ugnssäker form och fördela pajdegen ovanpå.
  4. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 25 minuter.

Råkräm

  1. Vispa äggulor, strösocker och vaniljsocker fluffigt.
  2. Vispa grädden ganska fast.
  3. Vänd ner äggvispet i grädden.

Servering

  1. Servera en bit paj med en klick råkräm och en kvist citronmeliss.