Rabarberpajcheesecake

Rabarberpajcheesecake
Foto: Camilla Hamid

Rabarberpajcheesecake

9 ingredienser

30 m + tid i kyl

Rabarberpaj och cheesecake - två favoriter i ett. En kombination som alla älskar! Dessutom är kakan busenkel att göra.

Philadelphia Original
Philadelphia orginal vit

Philadelphia Original

En älskad klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.

Läs mer

Ingredienser

portioner10 - 12

Cheesecake

  • 14 digestivekex
  • 100 g smör
  • 600 g Philadelphia Original
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g rabarber

Smulpajstopping

  • 50 g smör, rumstempererat
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker

Gör så här

  1. Mixa kexen till ett fint smul i matberedare eller med en stavmixer. Smält smöret och blanda ihop med kexsmulet till en formbar massa.
  2. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform med diameter på 23 cm och tryck ut kexmassan i den. Ställ i kylskåpet medan du gör Philadelphiafyllningen.
  3. Vispa Philadelphia classic naturell och strösocker till en jämn och krämig smet.
  4. I en annan bunke vispar du grädden. Vänd försiktigt ner den i Philadelphiasmeten.
  5. Bred ut cheesecakesmeten i springformen och tryck ner den frysta rabarbern i den, jämnt fördelat i cheesecaken.
  6. Ställ cheesecaken i kylskåpet för att stelna medan du gör smuldegstoppingen.

Smulpajstopping

  1. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme). Arbeta samman alla ingredienser till en deg och smula ut den på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Grädda smulpajstoppingen i mitten av ugnen i ca 10 minuter, tills den fått en fin gyllenbrun färg. Låt toppingen svalna helt och hållet innan du garnerar din cheesecake med den.
TIPS!
Fler tips!
Philadelphia 6 Cheesecake med citron och lime

Fler tips!

Här hittar du fler tips och goda, krämiga recept från Philadelphia.

Läs mer