Sätt ugnen på 175 grader. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, 23 cm i diameter, och smörj kanterna.
Smält smöret i en kastrull på medelvärme.
Häll alla ingredienser till kladdkakan i en bunke. Häll ner smöret och rör om med ballongvisp tills det precis går ihop till en jämn smet. Häll smeten i springformen.
Rabarberfyllning
Skölj rabarbern och skär den i mindre bitar. Lägg den i en skål och rör i sockret. Strö de sockrade rabarberbitarna över kladd- kakan.
Havresmul
Häll alla ingredienserna till smul- degen i en bunke. Nyp ihop allt för hand tills degen precis går ihop. Strössla smulet över kladdkakan. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i ca 30 minuter eller tills kanterna är gräddade och mitten är lite gungig.
Kladdkakan är god att äta ljummen men för den ultimata konsistensen mår denna smulpajkladdkaka bäst av att få stå i kylskåpet i minst 4 timmar innan den serveras.