Rabarberpaloma

koket.se
Rabarberpaloma
Foto: TV4
Daniel Mullern
Daniel Mullern

Rabarberpaloma

12 ingredienser

Sötsyrlig drink med frisk smak av rabarber toppad med ett ljuvligt skum.

Se Daniel Müllern laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Rabarberlag

  • 100 g rabarber, i bitar
  • 3 dl vatten
  • 0,25 habanero, färsk
  • 5 g torkad hibiskus
  • 300 g strösocker

Rabarberskum

  • 1 dl rabarberlag
  • 3 msk vatten
  • 1 krm salt
  • 2 äggvitor

Drink

  • 5 cl tequila
  • 3 cl rabarberlag
  • 3 cl limesaft, färskpressad
  • tonic, rabarber
  • is

Gör så här

Rabarberlag

  1. Lägg alla ingredienser i en kastrull. Låt småkoka i 6-8 min. Låt stå 1 timme, sila och kyl.

Rabarberskum

  1. Blanda allt i en sifon. Fyll på med en kolsyrepatron och skaka ordentligt. Ställ i kyl.
  2. Skaka tequila, rabarberlag och limesaft med is. Häll upp i glas. Fyll på med tonic. Toppa med rabarberskum.