Rabarbersmulpaj med vit choklad och vispad citrongrädde

POPULÄRT
KitchenAid Rabarbersmulpaj med vit choklad och vispad citrongrädde
Foto: Köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Rabarbersmulpaj med vit choklad och vispad citrongrädde

Av: Köket.se

Från: Köket

14 ingredienser

45 min

En smakrik, knäckig och riktigt god rabarberpaj med vit choklad. Servera med fluffigt vispad citrongrädde och du har sommarens godaste fika!

Ingredienser

portioner6 - 8
  • 4-6 stjälkar rabarber
  • 0,5-1 dl strösocker
  • 1 msk majsstärkelse
  • 100 g vit bakchoklad

Smuldeg

  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl farinsocker
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk flingsalt
  • 0,5 dl sirap

Citrongrädde

  • 2 dl grädde
  • 1 msk florsocker
  • citron, zest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala eventuellt rabarbern om den är grov, skölj och skär den i små skivor. Lägg rabarbern i en smord pajform. Strö över strösocker och majsstärkelse och rör om.
  3. Grovhacka den vita chokladen och strö över rabarbern.
  4. Dela det rumsvarma smöret i kuber och lägg ner i en matberedare tillsammans med havregryn, mjöl, farinsocker, bakpulver, flingsalt och sirap. Mixa stötvis till ett härligt smul.
  5. Fördela smulet över rabarbern. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter, tills pajen har fått en gyllenbrun färg och är knäckig.
  6. Vispa grädden med elvisp. Tillsätt florsocker och smaka av med lite citronzest och servera tillsammans med pajen.