Rabarbersviss med jordgubbar och maränger

Rabarbersviss med jordgubbar och maränger
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Rabarbersviss med jordgubbar och maränger

10 ingredienser

En somrig variant av marängsviss med rabarber, jordgubbar och hemgjorda maränger.

Tips! Det går bra att köpa färdiga maränger. Då blir det en snabb och busenkel dessert.

Ingredienser

portioner
  • 3 dl rabarber, slantad
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vatten
  • 0,5 l jordgubbar
  • 0,5 l vaniljglass
  • 3 dl vispgrädde
  • 10-15 maränger
  • ev ätbara blommor, till dekoration

Maränger

  • 100 g äggvita [3 st]
  • 200 g strösocker

Gör så här

  1. Lägg slantad rabarber i en kastrull ihop med socker och vatten, låt det koka upp och småkoka till rabarbern är mjuk och ta av från värmen. Låt svalna.
  2. Ta fram glassen ur frysen och vispa grädden fluffig.
  3. Lägg glassen i kulor i en skål toppa med grädde, krossade maränger, rabarberkräm och jordgubbar. Toppa med ätbara blommor om du önskar.

Maränger

  1. Sätt ugnen på 130 grader. Vispa äggvitan med häften av sockret tills det blivit vitt och fluffigt.
  2. Vispa i resten av sockret och vispa tills marängen är glansig och fast.
  3. Spritsa eller klicka ut till små maränger på två plåtar med bakplåtspapper. Grädda i cirka 1 timme i en vanlig ugn.