Råbiff med dragonmajonnäs

Råbiff med dragonmajonnäs
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Råbiff med dragonmajonnäs

12 ingredienser

20 m

Jag älskar råbiff och det passar ju perfekt just till halloween för visst är det lite vampyrlikt att äta rått kött och för att förstärka den looken har jag i halloween-versionen också rödbetssaft för dekoration. /Jessica

Välj ett fint magert oxkött, exempelvis innanlår eller flankstek om du vill ha mycket köttsmak. Rostas eller oxfilé om du vill ha mildare köttsmak. Tänk på att det måste vara nymalet.

Ingredienser

portioner
  • 2 dl majonnäs
  • 3 msk torkad dragon
  • 0,5 msk äppelcidervinäger
  • 1 dl hasselnötter, rostade
  • 1-2 msk smör
  • 1 rödbeta
  • 500 g magert oxkött, nymalet
  • svartpeppar, nymalen
  • flingsalt
  • 1-2 msk kapris
  • potatischips
  • ev färsk dragon, till dekoration

Gör så här

  1. Blanda majonnäs, äppelcidervinäger och dragon, gärna med stavmixer så det blir rejält blandat.
  2. Smält smöret i en stekpanna och rosta hasselnötterna som hastigast där i så de blir lite varma.
  3. Skala och riv rödbetan fint. Pressa ut saften över köttet genom att pressa rivet mellan händerna, detta för att få mer varmpyrlik-look till halloween.
  4. Sprid ut köttet på ett serveringsfat. Klicka ut majonnäsen i teskedsstora klickar. Strö över hasselnötterna. Strö över nymald svartpeppar och lite flingsalt. Strö över kapris. Servera med potatischips.