Råbiff med misomajonnäs och frasigt rispapper

NYHET
Råbiff med misomajonnäs och frasigt rispapper
Foto: TV4
Thomas Sjögren Kockarnas kamp 2018
Thomas Sjögren Kockarnas kamp 2018

Råbiff med misomajonnäs och frasigt rispapper

16 ingredienser

Råbiff på nöt toppad med majonnäs smaksatt med misopasta, friterad schalottenlök, syrad schalottenlök och frasigt rispapper med nori.

Ingredienser

portioner

Råbiff

  • 200 g nötinnanlår, biff eller oxfilé
  • olivolja
  • salt

Misomajonäs

  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk vit misopasta
  • salt

Friterad schalottenlök

  • 1 bananschalottenlök
  • 1 msk majsstärkelse
  • olja, till fritering

Syrad schalottenlök

  • 0,5 dl ättiksprit 12 %
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten
  • 1 bananschalottenlök

Frasigt rispapper med nori

  • 1 rispapper
  • 1 ark nori
  • olja, till fritering

Gör så här

Råbiff

  1. Hacka köttet i små bitar, smaka av med salt och olivolja vid servering.

Misomajonnäs

  1. Smaka av majonnäsen med miso och salt.

Friterad schalottenlök

  1. Skala och skiva löken tunt och blanda med maizena. Ta bort överbliven maizena och fritera löken på 150 grader till den blivit gyllenbrun. Toppa med salt.

Syrad schalottenlök

  1. Skala och skiva löken tunt. Koka upp övriga ingredienser och lägg i löken. Låt sjuda ca 5 minuter och låt svalna innan servering.

Frasigt rispapper med nori

  1. Mixa noribladet till ett pulver.
  2. Värm oljan till 200 grader och fritera rispappret så det blir frasigt, toppa med salt och noripulvret.