200 g svamp (t.ex. kantareller eller champinjoner)
ca 140 g bacon
1 dl syltlök
2 msk persilja, finskuren
salt
nymalen svartpeppar
Potatiskompott
500 g kokt potatis, i bitar (spara lite av vattnet som du kokar potatisen i)
75 g smör
1,5 dl grädde
salt
nymalen svartpeppar
Servering
svartvinbärsgelé
saltgurka
Gör så här
Rådjursgryta
Koka rådjursköttet i buljong tillsammans med gul lök, salt, svartpeppar, lagerblad och kryddpeppar tills det är mjukt, ca 2 timmar beroende på storlek.
Ta upp köttet och plocka det från benet. Skär köttet i bitar och spara det.
Sila buljongen och låt den koka/reducera tills hälften återstår.
Blanda majsstärkelse och lite vatten. Red av buljongen med blandningen.
Skala morötterna och skär dem i bitar.
Lägg morotsbitarna i grytan och låt dem koka. När de är mjuka så tillsätt rådjursköttet.
Smaka av grytan med tomatpuré, salt och svartpeppar.
Stek svamp och bacon i en stekpanna. Låt baconet bli knaprigt.
Tillsätt syltlöken i slutet och strö över persilja.
Toppa rådjursgrytan med svampblandningen.
Potatiskompott
Koka potatisen med en del av vattnet från att den kokades, smör och grädde.
Smaka av kompotten med salt och peppar.
Servering
Servera rådjursgrytan med potatiskompott, svartvinbärsgelé och saltgurka.