Rådjurskorv med örtkräm

Rådjurskorv med örtkräm
Michael Björklund KK2023
Michael Björklund KK2023

Rådjurskorv med örtkräm

20 ingredienser

30 m + tid i kyl

När våren är på intåg längtar vi alla efter sol och grillning! Den här hemgjorda korven på rådjurskött kan bli ett perfekt recept att inleda grillsäsongen med!

Ingredienser

portioner

Rådjurskorv

  • 400 g rådjurskött
  • 750 g sidfläsk
  • 18 g nitritsalt
  • svartpeppar
  • 2 msk färsk timjan
  • 1 msk rosmarin
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 2 gula lökar
  • 1 röd chilifrukt (liten)
  • ca 2 dl vatten (knappt 2 dl)
  • fjälster

Örtkräm

  • 1 äggula
  • 1 msk senap (osötad)
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 dl matolja
  • ca 1 msk persilja, finskuren
  • ca 1 msk färsk timjan, hackad
  • citron, saft och zest
  • salt
  • peppar

Gör så här

Rådjurskorv

  1. Skär rådjursköttet och sidfläsket i bitar.
  2. Mal köttbitarna genom en hålskiva som är 2–5 millimeter. Var noggrann med att hålla köttet kallt medan du maler det.
  3. Tillsätt saltet och låt färsen ligga i minst ett dygn i kylskåpet före korvtillverkningen.
  4. Peppra sedan smeten och rör tills den blir lite fastare i konsistensen.
  5. Hacka örter, vitlök, gul lök samt chili och tillsätt det i smeten. Rör om ordentligt.
  6. Häll slutligen i vatten och rör om tills konsistensen är rätt.
  7. Fyll smeten i fjälstret.
  8. Knyt om korvarna med bindgarn till lagom storlek.
  9. Koka, stek eller grilla korvarna före servering.

Örtkräm

  1. Lägg äggulan i en skål tillsammans med senap och skalad samt hackad vitlök.
  2. Tillsätt oljan i en tunn stråle under kraftig vispning tills krämen tjocknat.
  3. Smaka av med örter, citronsaft, citronzest, salt och peppar.