Raggmunk med höstens skörd

koket.se
Raggmunk med höstens skörd
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Raggmunk med höstens skörd

14 ingredienser

30 m

Ta vara på höstens skörd och gör raggmunkar med svamp, bacon och ost!

Se Markiz Talhaoui Tainton laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Raggmunk

  • 600 g potatis
  • 1 morot
  • 1 palsternacka
  • 1 gul lök
  • 2 ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 2 msk rapsolja (eller annan matolja för stekning)

Bacon och svamp

  • 200 g svamp (t.ex. champinjoner eller kantareller)
  • 150 g bacon
  • 1 msk smör (till stekning av svamp)

Servering

  • 50 g Västerbottensost, riven

Gör så här

Raggmunk

  1. Skala potatisen, moroten och palsternackan. Riv dem grovt och lägg dem i en skål med kallt vatten. Låt stå i några minuter för att få bort överflödig stärkelse.
  2. Sila av vattnet och krama ur grönsakerna med hjälp av en ren kökshandduk.
  3. Skala och riv löken grovt.
  4. Blanda den rivna potatisen, moroten, palsternackan och löken i en stor skål.
  5. Tillsätt ägg, vetemjöl, bakpulver, salt och svartpeppar. Rör om tills allt är väl blandat.

Bacon och svamp

  1. Skär svampen i skivor och baconet i bitar.
  2. Värm en stor stekpanna över medelhög värme och stek baconbitarna tills de är krispiga. Ta upp baconet och lägg det på ett papper för att rinna av. Spara baconfettet i pannan.
  3. Tillsätt smöret i samma panna och stek svampen tills den är gyllenbrun och genomstekt, ca 5-7 minuter. Lägg åt sidan.
  4. Hetta upp oljan i en annan stor stekpanna på medelhög värme.
  5. Klicka i raggmunkssmeten i pannan och platta ut den till tunna pannkakor, ca 1 cm tjocka. Stek i 3-4 minuter per sida, eller tills de är gyllenbruna och krispiga. Stek raggmunkarna i omgångar om det behövs.
  6. Håll de färdiga raggmunkarna varma i ugnen på låg värme medan du steker resten.

Servering

  1. Lägg upp raggmunkarna på tallrikar.
  2. Toppa med stekt svamp, krispig bacon och riven västerbottensost.
  3. Servera genast medan raggmunkarna är varma och osten är lätt smält.