Ragù alla Chengdu

NYHET
Ragù alla Chengdu
Foto: TV4/ Erik Videgård
Erik Videgård KK 2024
Erik Videgård KK 2024

Ragù alla Chengdu

15 ingredienser

4 h

"Låt Italien och Sichuan mötas i en smakrik ragù. Servera pasta eller nudlar till." /Erik Videgård

Frågor om receptet?
Erik Videgård Instagram

Frågor om receptet?

Följ Erik Videgård på Instagram - där svarar han på alla frågor om sina recept

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 2 msk olja
  • 600 g högrev, tärnad
  • 1 morot, tärnad
  • 1 stjälkselleri, tärnad
  • 1 gul lök, tärnad
  • 1 msk vitlök, hackad
  • 1 msk ingefära, hackad
  • 2 msk Toban Djan
  • 1 dl rött vin
  • 500 g tomatpassata
  • 2 msk svarta bönor, fermenterade (blötlagda i 10 min)
  • svartpeppar
  • 2 lagerblad
  • salt
  • ev pasta (eller nudlar till servering)

Gör så här

  1. Hetta upp en gryta och tillsätt oljan.
  2. Bryn köttet på alla sidor och lyft sedan upp det.
  3. Fräs morot, selleri, lök, vitlök och ingefära i samma gryta tills det doftar.
  4. Tillsätt Toban Djan och fräs i ytterligare 1 minut.
  5. Häll i vin, passata, svarta bönor och köttet.
  6. Dra några varv med pepparkvarnen över ingredienserna och lägg i lagerbladen.
  7. Koka upp och låt sjuda i 1 timme utan lock.
  8. Lägg sedan på ett lock och sjud i ytterligare 3 timmar.