Skär ner tomater, chorizo och lök i tärningar. Dela vitlöken på mitten.
Låt olivoljan bli varm i en kastrull. Lägg i räkor och tomatpuré och rosta ordentligt. Tillsätt tomat, chorizo, lök, vitlök och kryddor.
Fortsätt fräsa ytterligare ett par minuter och tillsätt vitt vin. Täck upp med vatten så det knappt täcker. Låt småkoka i 15–20 minuter.
Sila av och koka ner fonden i ca 5 minuter för att koncentrera smaken om du vill.
Skär fisken i tunna skivor och lägg ut i botten på djupa tallrikar, salt och peppra. Sätt fisken i kylen fram till servering.
Skala och hacka schalottenlöken.
Slå av vätskan från bönorna och lägg upp på ett fat. Mosa bönorna lätt med en gaffel och tillsätt hackad lök och pressad citronsaft, smaksätt med olivolja salt och peppar.
Strimla gurkan fint, hacka dillen grovt och spara till garnering.
Lägg upp krossade bönor i mitten på varje tallrik med fisk, garnera med gurka och dill. Häll på varm räkbisque vid servering och ät direkt!