Skär brödet i mindre bitar och mixa det till ett fint smul i en mixer eller med en stavmixer. Smält smöret i en kastrull och blanda ner brödsmulorna. Rör samman tills du får en jämn massa.
Fördela massan i en springform, cirka 24 cm i diameter. Platta till och låt stå i kylen medan du gör fyllningen.
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i cirka 5 minuter.
Skala och grovhacka räkorna. Rör ihop crème fraiche och färskost. Vänd ner lök och räkor i blandningen och tillsätt dill, rom, citronsaft och citronskal. Smaka av med salt och peppar.
Ta upp gelatinbladen, krama ur vattnet och smält bladen på svag värme i en kastrull. Blanda ner gelatinet i fyllningen med kraftiga och snabba rörelser.
Bred ut fyllningen över kavringsbotten och låt formen stå i kylen i minst 5 timmar, gärna ett dygn.
Lossa kanten på formen. Dekorera med räkor, dill, rom, gräslök och picklad rödlök före servering.