Räkor i curry

Räkor i curry
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Räkor i curry

16 ingredienser

Det här är en snabblagad rätt som passar bra när du vill äta något festligt snabbt. Ris eller nudlar är gott att servera till.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg räkor med skal
  • 2 morötter
  • 0,5 röd paprika
  • 0,5 gul paprika
  • 1 schalottenlök
  • 1 palsternacka
  • 1 msk curry
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 dl grädde, valfri fetthalt
  • 1 msk chilisås
  • 0,5 dl vitt vin
  • 4 dl fiskbuljong
  • 2 msk majsstärkelse
  • 0,5 dl vatten
  • olja, till stekning
  • salt

Gör så här

  1. Skala räkorna. Skala och skiva morot och palsternacka. Kärna ur paprikorna och strimla dem. Skala och strimla schalottenlöken.
  2. Fräs grönsakerna några minuter i olja. Tillsätt currypulver, grädde, buljong och vin. Pressa ner vitlöken och låt puttra några minuter. Blanda ut majsstärkelsen i vatten och red av. Tillsätt chilisås och krydda med salt. Rör ner räkorna i blandningen och värm upp utan att de kokar. Servera genast.