Räkor med chili och avokado på sked

Monika Ahlberg

Räkor med chili och avokado på sked

8 ingredienser

40 m

"Att servera munsbitar på sked är både praktiskt och vackert på ett mingel. Många föredrar ju dessutom tillbehör utan bröd. Det här är en trevlig sked med såväl sälta som hetta!"

Ingredienser

portioner skedar
  • 200 g skalade räkor [ca 400 g räkor med skal]
  • 2 tomater i olika färger, gärna plommontomater
  • 1 röd chilifrukt (gärna spansk peppar)
  • 1 avokado
  • 0,5 limefrukt, saften
  • 1 rödlök, fint hackad
  • svartpeppar, nymalen
  • 10 skedar

Gör så här

  1. Grovhacka räkorna och tomaterna.
  2. Dela, kärna ur och finhacka den spanska pepparn.
  3. Dela, skala och kärna ur avokadon. Skär köttet i fina tärningar och pressa över limesaften.
  4. Skala och finhacka den röda löken.
  5. Blanda alla ingredienser i en bunke och smaka av med svartpeppar. Låt dra i kyl ca 30 minuter.
  6. Fördela på 10 skedar och ställ kallt fram till servering.